Du er her: Projekter > Projektarkiv > Pearls-lejr
The Pearls-lejr i januar 2015
Da børnene fra The Pearl Children’s Choir i juni 2012 vendte hjem til Uganda efter deres tur til Danmark, Sverige og Holland, begyndte de alle på kostskole enten i Lira i nord eller i Lyantonde i syd. Gennem årene herefter har Josephine bragt hilsner og nyheder fra den ene gruppe af børn til den anden gruppe af børn, og hele tiden har ønsket været at kunne bringe børnene sammen til en gensynslejr, for at de sammen kunne have nogle dage, hvor de opfriskede minder, lavede aktiviteter sammen, sang og hyggede sig.

I løbet af 2014 stod det klart, at der var økonomi til en sådan gensynslejr, og planlægningen gik i gang i Uganda. Vores ugandiske medarbejder Josephine samlede et team af voksne, som stod for planlægningen og afviklingen af lejren, der blev afholdt fra den 14. – 18. Januar 2014.

Da børnene ankom til Kampala blev de samlet i Børn i Afrikas kontor i Wakiso, og gensynsglæden var STOR. Derefter gik turen til Kavumba Recreation Center, hvor de blev indlogeret. Lejren havde temaet: "At være en god rollemodel for andre", og gennem forskellige indlæg de følgende dage, talte børn og voksne om definitionen på at være rollemodel, hvilke kvaliteter har man som rollemodel for andre og hvilke værdier kan man have som rollemodel. Et indlæg handlede også om børns rettigheder og ansvarsområder, et andet indlæg handlede om HIV/AIDS, hvor børnene også havde mulighed for at se nogle videoklip.

Alle indlæg blev givet af unge eller voksne, som på en eller anden måde er samarbejdspartnere med Børn i Afrika.

Der var også tid til at lege, spille fodbold, køre på cykler, ride på æsler, kigge på dyr, synge og danse. Lørdag eftermiddag var alle de voksne, der havde arbejdet med koret i Uganda inviteret med til fest. Bishop Morris Bukenya – formand for Børn i Afrikas ugandiske bestyrelse Children in Africa – holdt en tale for The Pearls børnene, alle børn fik små gaver og det var tid til at spise kage – a role model cake - og alle børn havde et tændt stearinlys som tegn på, at disse The Pearls børn vil være med til at bringe lys og glæde i deres familier og på deres skoler.

Disse fire dage var en stor succes, børnene giver i deres evaluering udtryk for, at de har haft dejlige dage med god mad og sodavand, har lært meget omkring det at være rollemodel for andre, sengene var dejlige m.m. og ikke mindst det at møde de andre børn og voksne, som de kunne dele deres oplevelser fra 2012 med.

Læs mere i Josephines rapport herunder.

Rapport fra The Pearl-lejr - januar 2015  Klik for at se i stort format - Hent som pdf-fil