Du er her: Projekter > Blyantsprojektet

Blyantsprojektet

Ud fra princippet Make it simple - let it grow startede Børn i Afrika i november 2007 projektet Giv en blyant. Umiddelbart tænker man ikke, at en blyant kan gøre en forskel i et barns liv, men sådan er det i Uganda.

Med Giv en blyant kommer vi vidt omkring i Uganda. Vi ønsker at nå skoler langt ude på landet, hvor det at hjælpe børn med at få blyanter og skrivehæfter er en nødvendighed for deres skolegang. Vi supplerer med skoleuniformer til børnene og undervisningsbøger til lærerne, for det er også vigtigt at gøre en forskel for lærerne, som i den grad mangler materialer til deres undervisning. Inspirerede og engagerede lærere giver glade børn, som er motiverede for at lære.
 
Støt Blyantsprojektet er en støtte, hvor du selv vælger beløbet, der bruges til skolematerialer og -uniformer. Skolematerialerne købes i Uganda, så den lokale handel også støttes. De indkøbte skolematerialer uddeles til udvalgte børn, der går i skole, men ikke har tilstrækkelige midler i familien til nødvendige skolematerialer og afgift for at gå til eksamen.
 
Giv en blyant projektet vokser stille og roligt – igennem de sidste 11 år er vi nået ud til 21 forskellige skoler, og vi har haft kontakt med omkring 4.000 børn.
 
 
 

I februar måned 2017 nåede vores næstformand Birgitte Bech at besøge 13 skoler ud af de 18 skoler, som Børn i Afrika samarbejdede med i 2016-17. Det er vigtigt for Birgitte, at komme med ud i marken og hilse på børn og voksne, samt opleve, hvordan livet er på skolerne. Hent artiklen som pdf-fil eller klik artiklen op i stort format.
 
 
I februar 2016 besøgte Birgitte Bech også skoler, som vi støtter med Blyantsprojektet. Hent artiklen som pdf-fil eller klik for at læse den i stort format.