Du er her: Projekter > Blyantsprojektet

Blyantsprojektet

 

 

 

Children in Africa pencil bag report 1rd term 2021

 

Læs Josephines rapport med status for Blyantsprojektet.

I januar til juni måned 2021 fik alle de 1330 elever, som er direkte omfattet af Blyantsprojektet, bl.a. nye kladdehæfter og skriveredskaber som en hjælp til at gennemføre den skolegang, som er så vigtig for deres fremtid. Hele Josephines rapport (på engelsk) kan læses www.borniafrika.dk/pdf/CIA-Pencibag-Report2021-1kvartal.pdf - eller klik på billedet her til højre.

 

 


Ud fra princippet Make it simple - let it grow startede Børn i Afrika i november 2007 projektet Giv en blyant. Umiddelbart tænker man ikke, at en blyant kan gøre en forskel i et barns liv, men sådan er det i Uganda.

Med Giv en blyant kommer vi vidt omkring i Uganda. Vi ønsker at nå skoler langt ude på landet, hvor det at hjælpe børn med at få blyanter og skrivehæfter er en nødvendighed for deres skolegang. Vi supplerer med skoleuniformer til børnene og undervisningsbøger til lærerne, for det er også vigtigt at gøre en forskel for lærerne, som i den grad mangler materialer til deres undervisning. Inspirerede og engagerede lærere giver glade børn, som er motiverede for at lære.
 
Støt Blyantsprojektet er en støtte, hvor du selv vælger beløbet, der bruges til skolematerialer og -uniformer. Skolematerialerne købes i Uganda, så den lokale handel også støttes. De indkøbte skolematerialer uddeles til udvalgte børn, der går i skole, men ikke har tilstrækkelige midler i familien til nødvendige skolematerialer og afgift for at gå til eksamen.
 
Giv en blyant projektet vokser stille og roligt – igennem de sidste 11 år er vi nået ud til 21 forskellige skoler, og vi har haft kontakt med omkring 4.000 børn.
 

Maj 2021 - rapport fra Uganda

Børn i Afrika har fået Josephines rapport om status for Blyantsprojektet i 1. term 2021, og som sædvanlig er den grundig og meget oplysende. Josephine betegner selv uddelingerne af skolematerialer og sportsudstyr i 1. term 2021 som vellykkede - trods udfordringer med covid-nedlukninger af skoler - og der er da også meget at glæde sig over i hendes rapport. 

I skrivende stund omfatter Blyantsprojektet hele 27 skoler i 6 forskellige distrikter i Uganda, nemlig Kampala, Wakiso, Lyantonde, Jinja, Iganga and Kaliro. I alt 1330 af de fattigste og mest sårbare elever på disse skoler er direkte omfattet af Blyantsprojektet, men de øvrige elever på skolerne får også glæde af uddelinger fra projektet i form af f.eks. geometriklassesæt og sportsudstyr til fælles brug. De elever, der modtager direkte støtte fra Blyantsprojektet, går alle i grundskolen (1.-7. klassetrin) og er udvalgt i samarbejde med lærerne på skolerne efter en række kriterier som udsathed, evner, præstationer og almindelig god opførsel. For tiden er der som udgangspunkt 50 elever på hver skole, som modtager direkte støtte fra Blyantsprojektet.

Find hele rapporten fra Josephine her (åbner pdf-fil)


Februar 2017
 
I februar måned 2017 nåede vores næstformand Birgitte Bech at besøge 13 skoler ud af de 18 skoler, som Børn i Afrika samarbejdede med i 2016-17. Det er vigtigt for Birgitte, at komme med ud i marken og hilse på børn og voksne, samt opleve, hvordan livet er på skolerne. Hent artiklen som pdf-fil eller klik artiklen op i stort format.
 

Februar 2016
 
I februar 2016 besøgte Birgitte Bech også skoler, som vi støtter med Blyantsprojektet. Hent artiklen som pdf-fil eller klik for at læse den i stort format.