Du er her: Projekter > Kor fra Uganda

Historien om The Pearls - foråret 2012

 
The Pearl Children’s Choir var sammensat af 18 børn fra nogle af de skoler som støttes af Børn i Afrika i Uganda.
Til at være med i The Pearls blev 18 børn gennem en optagelsesprøve udvalgt af korleder Tonny Mbowa Hillingtone og musikleder Jemimah Nasanga Kisa, blandt ca. 800 skoleelever. 5 af børnene kommer fra en fattig landsbyskole i Lyantonde området. 5 andre kommer fra en af Children’s Sure House skoler i en landsby 26 km nordvest for Soroti. 7 af børnene er fra Truth Primary School i Lira og 1 pige kommer fra Bukoto Community School (bygget med støtte af DANIDA) i Kampala.
 
Flere af børnenes forældre er døde af AIDS og et par forældre er dræbt af Lord’s Resistance Army og resten af børnene kommer fra en ubeskrivelig ussel, fattig baggrund.
 
Inden børnene kom til Korakademiet i Zzana i Kampala i juli 2011, havde de og deres søskende levet sammen hos en af deres forældre, nogle af dem har levet alene med deres søskende i et såkaldt Child Headed Household. Andre har boet hos deres bedsteforældre, familie eller værger.
 
En af skolerne er i en elendig bygningsmæssig stand, med utætte tage, hullede vægge, ujævne jordgulve og dårlige skolemøbler. Desuden er et par af skolernes undervisning desværre middelmådig, for ikke at sige ringe.
 
Ingen af de 18 børn i The Pearls, der er i alderen 8-12 år, havde tidligere gået med undertøj, sko, strømper, spist med kniv og gaffel. De er opvokset med uregelmæssige få måltider. Deres dagligdagstøj var hullet, laset og snavset. De havde aldrig fået et rigtigt brusebad eller benyttet et toilet og de havde heller ikke sovet i en seng med madras og sengelinned.
 
Da børnene kom til Korakademiet i juli måned 2011 - og så de nye forhold de nu skulle leve i - gav de udtryk for at dette måtte være Paradis. Nu havde de deres egen seng, rent tøj, ordentlige sanitære forhold o.s.v. Nu fik de 3 sunde måltider om dagen og de blev efterset af en læge og behandlet for forskellige små sygdomme som f.eks. ringorm. Medarbejderne kunne dag for dag se og mærke, at børnenes helbredstilstand blev bedre og deres hud blev finere og finere.
 
De 18 børn blev valgt til The Pearls, fordi de var talentfulde og dygtige, de kunne synge, danse og dramatisere. Resultatet af deres flid og energi viste de i de koncerter, som de medvirkede ved i Kampala og på den CD, som er indspillet.
 
I perioden 1. februar til ultimo maj 2012 havde Børn i Afrikas koncertudvalg arrangeret en stor koncertturne for The Pearls i Nordeuropa. I Danmark var planlagt ca. 32 koncerter, i Sverige 5, i Tyskland 4 og i Holland 10 koncerter.
 
Den sidste del af konceptet med The Pearl Children’s Choir bestod i, at Børn i Afrika vedkendte sig et særligt ansvar for de 18 korbørn. Det betyder at Børn i Afrika har påtaget sig et moralsk og økonomisk ansvar for de 18 børn i de projekter, hvor de hver især får deres skoleuddannelse.
 
Da korbørnene kom tilbage til Uganda i maj 2012, tog Børn i Afrika ansvar for dem ved enten at sende dem tilbage til den skole de kom fra, eller at forøge støtten til dem med skolegang i bedre dag- og kostskoler på både primary og secondary niveau. Børn i Afrikas ugandiske afdeling Children in Africa’s medarbejdere i Kampala vil følge de 18 børn tæt i deres uddannelsesforløb. I årene efter 2012 har Josephine, studietursdeltagerne og næstformand Birgitte Bech jævnligt besøgt børnene og en gensynslejr blev arrangereret i 2015 (læs om denne under "Pearls lejr").