Du er her: Projekter > Skolesponsorater

Skolesponsorater

Skolesponsoraterne er rygraden i Børn i Afrikas arbejde i Uganda. Modsat andre organisationer bruger vi ikke kræfter og penge på at opretholde en kontakt mellem barn og sponsor, men lader alle pengene gå til at støtte børnene. Vores lokale projektmedarbejder Josephine Nakanwagi har en god og hyppig kontakt til de skoler vi samarbejder med og sammen udvælges de mest trængende og fattige børn. Et skolesponsorat dækker udgifterne til skolepenge, et frokostmåltid, skoleuniform og skolematerialer, og er derfor en stor håndsrækning til et fattigt barn. Børn i Afrika fører tilsyn og besøger skolerne flere gange om året.

Selv om skolegang i regeringsskoler i princippet er gratis, skal børnene selv sørge for skolematerialer, obligatorisk uniform, penge til mad, eksamensgebyr og meget mere. Selv disse forholdsvis små udgifter er med til at afholde mange fattige børn fra at komme i skole. I øjeblikket har vi omkring 70 skolesponsorater, men der er et meget større behov i Uganda. Børn i Afrikas ugandiske afdeling Children in Africa i Kampala får mange henvendelser fra skoler i fattige landområder, hvor man har kendskab til børn, der ikke kan betale skolepenge og som derfor ikke går i skole.

Børn i Afrika ønsker at udvide og styrke vores indsats i Ugandas landområder til gavn for de allermest fattige børn, så de også kan få en god grunduddannelse og en sund opvækst. Du kan være med til at hjælpe et barn i Afrika ved at tegne et Børn i Afrika-skolesponsorat.


Under vores næstformand Birgitte Bechs besøg i Uganda i februar 2018 besøgte hun Bukoto-skolen. Det blev til en artikel i vores medlemsblad nr. 1 - april 2018. Hent artikel som pdf-fil her eller klik på siden herunder for at se den i stort format.
 
 
I efteråret 2016 besøgte vores studietursgruppe Kokorio Primary Scholl - læs artiklen herunder eller hent som pdf-fil.