Du er her: Formidling > Studieture

Om studieturen 2018

Hent program som pdf-fil
Børn i Afrika (BiA) gennemfører i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp (FKN) en studietur til Uganda fra fredag d. 26. oktober til lørdag d. 10. november 2018. Turen er planlagt og ledes af formand for Børn i Afrika Karsten Dam og hans hustru Kathryn Tegner. Turen er fuldtegnet, men vi noterer gerne navne på interesserede til næste tur (i 2019).
Prisen for 2018-turen er kr. 17.950,-* dette inkluderer fly, visum, indkvartering - helpension med 14 dage i Afrika, lokal transport i egen bus og entréer, men ikke forsikring og vaccinationer. Hovedformålet er at studere forskellige nødhjælps- og udviklingsprojekter i Uganda, heriblandt selvfølgelig vore egne projekter i Rakai / Lyantonde og Kampala. Der er desuden indlagt nogle dages naturoplevelser i det vestlige Uganda samt i Murchison Falls Nationalpark. Her følger en foreløbig kort udgave af programmet:
fredag d. 26. oktober 2018: afrejse fra Kastrup kl. ca. 22.40 mod Entebbe (med en mellemlanding i Doha kl ca. 6.00 om morgenen). 
lørdag d. 27/10: Ankomst Entebbe kl. 13.35. Kørsel til Kampala og indkvartering på Namirembe Guesthouse (domkirkens gæstehus: www.namirembe-guesthouse.com/) med flot udsigt over byen (4 nætter). Sen eftermiddag: orientering og rundtur i Kampala.
søndag 28/10: gudstjeneste i lokal kirke og besøg ved kongegrave, det lille museum mm.
mandag 29/10: besøg på Bokuto skole (som BiA har bygget med midler fra Danida og som er beregnet for børn fra slumkvartererne) og derefter besøg på FKN’s kontor hvor vi hører om deres engagement i Uganda. Om eftermiddagen fortsætter vi med lidt sightseeing i Kampala: markeder, parlament, kongens slot mm.
tirsdag 30/10: dagstur østpå til den gamle koloniby Jinja hvor vi skal se ”Nilens kilder” – det sted hvor Speke i 1862 fandt Nilens afløb fra Victoriasøen. Vi sejler en tur på Nilen. Vi besøger også en af de fattige skole der støttes af BiA gennem blyantsprojektet.
onsdag 31/10: kørsel mod sydøst til Lyantonde og indkvartering her på et beskedent gæstehus (3 nætter). Undervejs passerer vi ækvator og gør holdt ved trommemagernes boder.
torsdag 1/11: Introduktion hos vores samarbejdsorganisation RACOBAO (Rural Action Community Based Organization http://www.racobao.org/), herefter besøg I marken (husbyggeprojekter, lokale skoler (blyantsprojektet), børnefamilier og personer der lever med HIV/AIDS).
fredag 2/11: vi fortsætter besøgene ude i de fjerne landsbyer og slutter med et besøg på et lokalt hospital. 
lørdag 3/11: vi kører mod nordvest og passerer gennem Queen Elisabeth National Park og ned i Great Rift Valley. Undervejs besøger vi byen Katwe, bl.a. kendt for sin ældgamle produktion af salt. Vi indkvarteres i byen Fort Portal på et beskedent hotel (2 nætter).
søndag 4/11: evt. gudstjeneste i lokal kirke og om eftermiddagen besøg i det smukke kraterfyldte naturområde Ndali-Kasenda Crater Field.
mandag 5/11: vi kører nordpå via Hoima til Masindi hvor vi indkvarteres en nat på det idylliske Hotel Masindi (Ugandas ældste hotel, hvor bl.a. Humphrey Bogart og Katherine Hepburn boede under optagelserne til filmen Afrikas Dronning i 1952).
tirsdag 6/11: vi kører videre nordpå mod Ugandas største nationalpark Murchison Falls parken (3840 km2), hvor vi skal indkvarteres de første to nætter på den smukke Paraa Lodge (Chobe) (, http://www.paraalodge.com/ og www.murchisonfallsnationalpark.com). Inden vi krydser Nilen med en lille trækfærge, skal vi op og se det overvældende Murchison-vandfald som sender Nilen dybt ned i en kløft.
onsdag 7/11: gamedrive i parken. Her er alle de store dyr: giraffer, elefanter, flodheste, bøfler, løver, antiloper – der er registreret 76 arter af pattedyr og 460 fuglearter.
torsdag 8/11: safari fortsat, herunder sejltur på Nilen og ender med at se Murchison faldet nedefra. Efter frokost kører vi til Chobe Lodge (http://www.chobelodgeuganda.com) hvor vi slutter turen med udsigt over Nilen og med hundreder af flodheste som selskab.
fredag 9/11: vi kører mod syd til Kampala og videre til Entebbe hvorfra vi flyver kl. 18.15. Efter mellemlanding i Doha ved midnatstid, flyver vi videre mod København.
lørdag 10/11: vi lander i Kastrup kl. 6.05.
Vi flyver med Qatar Airways. Måltider indtages på gode hoteller / restauranter og sandsynligvis vil alle drikkevarer være inkluderet (øl, vand). I bussen sørger vi hele tiden for rigeligt koldt drikkevand. 
Rækkefølgen af de enkelte arrangementer kan blive anderledes i det endelige program. Der afholdes informationsmøde i god tid inden afrejsen.
Yderligere oplysninger hos Karsten Dam
Karsten.Dam@skolekom.dk    tlf. 29 90 50 09
* Der tages forbehold for prisen, idet dollarkursen og UGS-kursen kun er foreløbige. Prisen er baseret på indkvartering i dobbeltværelser af varierende standard. Værelsesfordelingen afklares på det informationsmøde vi afholder inden turen.

Tidligere studietur i 2016

Studieturen i 2016 blev afholdt fra d.7 - 22.oktober og var med deltagelse af 18 medlemmem fra Børn i Afrika i alderen 20 - 80 år.

Turen indeholdt ankomst og ophold i Kampala i 3 dage, med besøg på Nationalmuseet, besøg hos en tidligere kordreng fra Pearls Koret, til gudstjeneste i en lokal kirke, besøg i det lokale Children in Africa (Børn i Afrika) kontor, hvor SED projektdeltagere kom og fortalte om deres erfaringer. Endvidere besøg på Bokuto Skole, som Børn i Afrika har været med til at bygge. Besøg på Folkekirken Nødhjælps kontor, hvor den danske programleder fortalte om deres organisationens arbejde i Uganda. Der blev også mulighed for besøg hos MLisada's børnehjem inden turen gik mod øst til Jinja og Victoriasøen, samt Nilens udspring.

Herfra videre nordover til Soroti, hvor der var arrangeret besøg hos SOCADIDO, der er et katolsk kirkeligt projekt som arbejder med fattigdomsbekæmpelse, fødevaresikkerhed og udvikling. Der var overnatning i Soroti og dermed også mulighed for at besøge nogle af de lokale projekter, hvor unge kunne lære lidt landbrugsarbejde, håndværk (skrædderi eller snedkeri) og besøg på en lokal kostskole.

Den videre tur gik så vestover til nationalparken Murchison Falls Park, hvor der var overnatning i to forskellige lodges i hver sin ende af parken for at få mulighed for både at komme på dyresafari, samt sejle på Nilen. Både Paraa Lodge og Choebe Lodge var meget velindrettede og lå smukt i landskabet, hvor der var vilde dyr der kom helt op til bygningerne. Herefter blev der kørt sydover langs grænsen ind til Congo og der blev passeret en Nationalpark mere - Queen Elizabeth Nationalpark - og Ækvator blev passeret på vej til Lyantonde. I Lyantonde besøgte vi samarbejdspartneren RACOBAO, det lokale hospital, tre skoler, nogle SED-projektbørn i deres hjem, samt tre husbyggerier. Husbyggerierne der blev besøgt var dels et hus der var færdigt i 2015, et husbyggeri der var under opførelse og en familie, som der blev samlet sammen til. Efter et par dage i Lyantonde gik turen videre til Bwindi National Park, hvor der var inkvartering i en bjerglodge i små hytter. Lodgen lå i ca. 2000 m's højde. Der var dels Gorilla Trekking, dels besøg hos pygmæer i en nærliggende landsby. Returrejsen gik via Rwanda, som vi kørte til den sidste dag, og bl.a. besøgte mindemuseet for folkemordet i 1994.

Indtryk fra studieturen blev også formidlet i vores medlemsblad - december 2016. Hent indtrykkene som pdf-fil eller klik herunder på illustrationerne.